15 daagse wandelvakantie West en midden Cuba

Deze individuele wandelvakantie en rondreis neemt jullie mee door de schitterende natuur van West en midden Cuba.

Deze wandelvakantie op West en midden Cuba is een fantastische mix van cultuur, natuur en lekker actief bezig zijn. Een geweldige wandelvakantie op Cuba waarbij je de mooiste plekjes bezoekt die het land te bieden heeft. Je wandelt door de tabaksplantages, het Unesco natuurgebied Las Terrazas, de watervallen in Topes de Collantes.

  Dag 1+2: Havana
  Na aankomst op de luchthaven worden jullie opgehaald door onze chauffeur die je naar een prachtige casa particular brengt, in het hart van het oude centrum van Havana. Deze dagen lekker even bijkomen van de reis en op eigen gelegenheid genieten van al het moois wat de hoofdstad je te bieden heeft.

  Heerlijk op eigen houtje de hoofdstad verkennen tijdens een mooie wandeling door het oude centrum (la Habana Vieja). Geniet van de indrukken, het straatbeeld met de oldtimers, wat je nergens anders zo zult tegenkomen. En de prachtige koloniale gebouwen die herinneren aan de roerige geschiedenis van het land. Wat ook erg leuk is om te doen is ’s avonds een wandeling maken over de Malecón, de 7 kilometer lange, beroemde boulevard. Eventueel kan je bij onze vertegenwoordiger een superleuke fiets- of wandeltour boeken door La Habana Vieja waarbij alle fotogenieke momentjes aan bod komen.

  De hoofdstad biedt uiteraard meer dan alleen het oude centrum. Zo vind je in Vedado, een buitenwijk van Havana, één van de grootste begraafplaatsen ter wereld en het Plaza de la Revolucion, waar Fidel Castro zijn eindeloos lange speeches hield. Ook Miramar met haar prachtige huizen is een bezoekje waard. Natuurlijk mag een ritje door de ambassadewijk niet ontbreken. Genoeg om te doen en te zien in deze prachtige stad. Om dit alles te bekijken hebben wij een oldtimer tour voor je geregeld.

  Dag 3+4+5: Viñales
  Vandaag halen jullie de auto op en rijden naar het prachtige dorpje Viñales, in de Viñales vallei. De omgeving is prachtig en wordt gevormd door bizar gevormde kalkheuvels (mojotes), tabaksplantages en grotten (bijv. de indrukwekkende grot Cueva del Indio). Het dorpsstraatbeeld kent lage houten huizen met veranda’s.

  Door instorting van deze grotten in het verleden zijn de mojotes ontstaan, de steile bergen die recht uit het landschap omhoog rijzen. De rode grond die de bodem bedekt is bijzonder vruchtbaar en de streek rond Viñales bestaat grotendeels uit tabaksplantages. De tabak wordt te drogen gelegd in huisjes van palmbladen, een ander opvallend element in het landschap. Hier neemt onze wandelgids jullie mee op diverse wandelingen dwars door de tabaksplantages en de unieke omgeving waar de vallei om bekend staat. Je logeert in een mooie casa in het centrum van het dorpje.

  ag 6+7+8: Las Terrazas
  Vandaag reizen jullie naar Las Terrazas, een dorpje tussen Viñales en Havana wat ligt in een prachtig natuurgebied, Sierra del Rosario, een gebied van 25.000 ha dat is uitgeroepen door Unesco tot Biosfeerreservaat. De bijnaam van dit gebied is de ‘Regenboog van Cuba’, door de enorme hoeveelheid regen die hier valt.
  Laat je hierdoor echter niet afschrikken, want juist door de regen krijgen de orchideeën en andere planten volop kans om te groeien. Je kunt in dit gebied veel verschillende vogelsoorten, reptielen en amfibieën tegenkomen. Onze gids neemt jullie mee op diverse wandelingen door dit schitterende natuurgebied. Voor de avontuurzoekers is er een mogelijkheid om ‘ziplinend’ (canopy) de omgeving vanuit de lucht te bekijken. Erg leuk om te doen.

  Jullie verblijven in het leuke hotel Moka, één van de meest bijzondere hotels van Cuba. Moka’s ontwerp is gebaseerd op een eigentijdse interpretatie van de Spaanse koloniale architectuur. De twee verdiepingen van het hotel waar de gastenkamers zich bevinden, staan te midden van prachtige bomen, die soms zelfs door de balkons en het plafond heen groeien. De badkamers zijn spectaculair, de ligbaden grenzen aan een glazen wand, van de buitenwereld afgeschermd door planten.

  Dag 9+10: Topes de Collantes
  Vandaag vervolgen jullie de reis naar de bergen van het Sierra Escambra gebergte. Jullie verblijven in Topes de Collantes in hotel, Los Helechos, een leuk maar eenvoudig hotel. Deze accommodatie ligt op 800 meter boven de zeespiegel, in het buitengewone natuurgebied Topes de Collantes. Alle hotels in Topes de Collantes zijn basic maar de locatie weegt tegen het gebrek aan comfort op.

  Onze gids neemt jullie mee op diverse wandelingen. Je geeft zelf aan welke afstand je wilt afleggen en aan welke zwaarte de wandeling mag voldoen. Alle wandelingen in Topes de Collantes zijn prachtig. Geniet van de watervallen Salto Vega Grande, Salto Caburní en de meerdere watervallen van El Nicho. Vergeet niet je zwemkleding mee te nemen. Niets lekkerder dan een frisse duik in het koele water te nemen. De wandelingen zijn allen onder de 10 kilometer, echter verschillen behoorlijk in stijgingspercentage. 

  Dag 11+12: Trinidad
  Vandaag rijden jullie naar het prachtige Unesco stadje Trinidad. Trinidad leent zich uitstekend om te voet te verkennen. Maak een mooie wandeltocht door de stad, met straten van zwerfkeitjes en kleurrijke huizen.

  Liefhebbers kunnen zich in een bruisend nachtleven storten dat bestaat uit talrijke bars en discotheken waar live muziek wordt gespeeld. Zeker de Casa de la Mùsica waar in de openlucht wordt gedanst en muziek wordt gemaakt, is een aanrader.
  Wil je heerlijk relaxen dan is het Caribische strandje, Playa d’Ancon zeker de moeite van een bezoekje waard. Jullie logeren hier in een prachtige koloniale casa particular in het centrum van Trinidad.

  Dag 13: Havana
  Vandaag reizen jullie weer terug naar Havana waar jullie nog één overnachting in een casa particular hebben. Bij aankomst leveren jullie de auto weer in.

  Dag 14: Luchthaven Havana
  Vandaag brengt onze chauffeur jullie naar de luchthavaen van Havana waarna jullie aansluitend weer terug naar huis vliegen.

  Dag 15: Aankomst